Jak na jídlo na cestách 

Malý plynový vařič od Pinguína, klasický hliníkový ešák, plecháček a skládací plastová lžíco-vidlička.


Jídlo! Kolik jídlem strávíme času? A co teprve jeho přípravou... Dvojnásob to platí při vaření na cestách.

Najít vhodné místo na stolování, věřte nebo ne, není nic těžkého. Chcete si na cestách pohodlně sednout? Nebo mít dokonce stůl? Není problém! Stačí se rozhlédnout kolem sebe. Existuje spoustu míst s dřevěnými lavičkami a stoly, někdy dokonce s pitnou vodou nebo grilem! Hodně takových míst se dá pohodlně najít v aplikaci "park4night". Jsou tam skvělá místa jak na přespání v autě, tak na tzv. "picnic area", místa jako stvořená pro vaření a "stolování". Když zrovna v nějaké oblasti nenajdeme žádný pěkný plac, nezbývá nám nic jiného, než si jídlo sníst na židličce či kameni u auta. I to však má své výhody, často totiž parkujeme na místech, odkud máme při večeři krásný výhled na západ slunce.

Žádné konkrétní recepty zde psát nebudeme, protože žádné neznáme! Nejlepší kuchař je hlad. A hlad vaří z toho, co zrovna je a na to žádný recept neexistuje. Hlavní je, nebát se improvizace. Aby naše snídaně nebyly pořád stejné, tak například obyčejný chleba s marmeládou vylepšíme tím, že navrch nakrájíme banán nebo jiné ovoce, ovesnou kaši obohatíme o kuličky hroznové vína nebo ji postrouháme kouskem čokolády. To stejné platí i u obědů a večeří. Snažíme se řídit citátem: "V jednoduchosti je síla!"

Vaření na malém rozkládacím vařiči samo o sobě není nic extra. Ešus na vařiči se vám nesmí převrhnout nebo rozlít. Vařit něco třeba deset minut je upřímně dost náročné, tím spíš, když jste zrovna u oceánů nebo v horách, kde poměrně dost fouká. Lepší je se tedy vyhnout jídlům, která se dlouho vaří. Když to jde, tak i šetřit plynem. Když máme tu možnost a jsme na místě, kde to není zakázané, rozděláme si na vaření oheň. Jednak ušetříme plyn a navíc u ohýnku je to romantika.

K snídani postačí mléko s lupínkama, kupovaný muffin, vafle s nuttelou, nebo pečivo s čímkoliv. Nemusíte nutně vytahovat vařič na ovesnou kaši nebo čaj. V létě je fajn právě ranní čaj či kafe nahradit třeba džusem.

Zelenina! Všude kam to jde, přidejte zeleninu. Bude to zdravější, chutnější a krásně to každé jídlo zpestří a rozzáří.


Dva trosečníci

Dva Trosečníci / cestování / fotky / rady a tipy
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky